Sosyal Medya

Güncel

Medvedev Azerbaycan’ın Rusya için önemine vurgu yaptı

Rusy.a Başbakanı Dmitri Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Azerbaycan ile üst düzey ilişkilerine önem verdiğini vurguladı



Rusya BaÅŸbakanı Dmitri Medvedev, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi basın toplantısında, Azerbaycan ile üst düzey iliÅŸkilerine önem verdiÄŸini vurgulayarak,"Yüzyıllar içerisinde oluÅŸan ve ÅŸimdi güzel meyveler veren Azerbaycan ile iliÅŸkilerimizin, dostluk geleneÄŸimizin var olan seviyesine deÄŸer veriyoruz" dedi.

Rusya BaÅŸbakanı Dmitri Medvedev, Ermenistan ziyaretinin ardından Azerbaycan'da temaslarda bulundu. Medvedev ve Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev gerçekleÅŸtirdikleri görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, BaÅŸbakan Medvedev'in Bakü ziyaretini Azerbaycan'a karşı dost otaklık iliÅŸkisinin daha bir örneÄŸi olarak gördüklerini bildirdi. CumhurbaÅŸkanı Aliyev,"Biz sizin ziyaretinize büyük önem veriyoruz. Bugün geniÅŸ kapsamlı ve baÅŸ baÅŸa görüşler zamanı biz karşılıklı iÅŸbirliÄŸi, bölgesel sorunlar konusunda önemli meseleleri müzakere ettik. Yakın zamanda yaranmış gerginlik akabinde, KarabaÄŸ sorununun çözümünü konusunda detaylı bir ÅŸekilde müzakere yaptık" dedi.

Azerbaycan'ın Medvedev'in bugün Bakü'ye yaptığı resmi temasını yüksek deÄŸerlendirdiÄŸini ifade eden Aliyev, "Ben Dmitry Medvedev'i Azerbaycan'a davet ettim, ziyaretin onun planlarında olduÄŸunu biliyordum ama onun bugün yaptığı ziyareti biz Azerbaycan'a karşı dost otaklık iliÅŸkisinin daha bir örneÄŸi olarak görüyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Rusya BaÅŸbakanı Dmitry Medvedev Rusya'nın Azerbaycan ile üst düzey iliÅŸkilerine önem verdiÄŸini vurguladı. Medvedev, "Biz gerçekten, yüzyıllar içerisinde oluÅŸan ve ÅŸimdi güzel meyveler veren Azerbaycan ile iliÅŸkilerimizin, dostluk geleneÄŸimizin var olan seviyesine deÄŸer veriyoruz" dedi.

Medvedev Aliyev'le görüşmesi zamanı tüm konularına değindiğini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.